Christine en Sportvasten: Ik ben al 11 kilo kwijt!

 • Christine | 29 jaar | 1.84 m | Sportvasten FTPT Rotterdam

  Wat was je doel en heb je dit behaald?
  Mijn doel was om fitter te worden! Dat ben ik zeker geworden. Daarnaast hoopte ik ook nog voor mijn 30ste onder de 80 kilo te komen (dit was een stille wens die bijna onmogelijk leek) maarrrrr het is gewoon gelukt (maakt een dansje van geluk)!!!! Dus niet alleen tijdens de kuur ben ik afgevallen (wat logisch is), maar het heeft bij mij daarna dus ook echt doorgewerkt.

  Wat vind je van de intake en de fitheidstest bij FTPT?
  De fitheidstest heeft mij zeker doen inzien in welke conditie ik was en de intake gaf een goed beeld wat sportvasten is, hoe het werkt en wat ik kan verwachten.

  Was het protocol met voeding-, supplementen- en trainingsadvies duidelijk?
  Dit was helemaal duidelijk, ik had een fijne coach die mij bij de onduidelijkheden die ik had een goede uitleg kon geven.

  Hoe heb je de sapdagen ervaren?
  Ik zag erg op tegen de sapdagen omdat de gedachte mij gek maakte dat ik enkel op sap moest leven en daarnaast ook nog een een “flinke” prestatie moest leveren. Eenmaal 1 sapdag gehad was ik erg onder de indruk van mijn prestaties. De laatste sapdagen zijn goed verlopen en ik was erg fit! Het was voornamelijk een geestelijke strijd die ik had omdat ik totaal geen honger had maar wel maar een aantal sapjes en supplementen tot mij nam.

  Hoe heb je de combinatie van trainen (ook kijkend naar hoogte hartslag), supplementen en voeding ervaren? 
  de dag na de sapdagen vond ik het trainen erg zwaar. Wat betreft de hoge hartslag had ik deze begin van de kuur vrij snel te pakken. Ik moest wennen aan de supplementen maar deze hebben zeker bijgedragen aan het resultaat, helemaal tijdens de sapdagen. De voeding was voor mij niet onbekend / veel anders dan mijn eetpatroon.

  Hoe heb je de begeleiding van Sportvastencoach Patricia ervaren?
  Wat een ontzettende goede coach. Ze heeft verstand van het sporten, eten en sportvasten. Ik kon mijn vragen aan haar. Ze heeft mij absoluut ook geestelijk ondersteuning geboden tijdens de kuur, ik kon altijd even mijn verhaal bij haar kwijt.

  Hoe vond je de prijs/kwaliteit verhouding?
  prima

  Hoe gaat het nu met je en wat pas je nog toe?(sapdagen, supplementen, minder koolhydraten, training etc.)
  Mijn eetpatroon heb ik een klein beetje aangepast, ik heb mijn trainingen intensiever gemaakt, ik volg op advies van Patricia nog 1 x per 1 of 2 weken een sapdag waarbij ik supplementen gebruik. Daarnaast gebruik ik ook nog op advies van Patricia een aantal aanvullende supplementen in mijn dagelijkse leven zodat ik voldoende voedingsstoffen binnenkrijg.

  Zou je de sportvastenkuur bij FT PT aanbevelen aan anderen?
  Ja zeker! Ik heb niet veel trainingen gehad in de studio omdat ik zelf naar de sportschool ging maar de begeleiding van Patricia was erg fijn en persoonlijk.

  Hoe heb je de 10 dagen in zijn geheel ervaren?
  De 10 dagen sapvasten waren voor mij een ontdekkingsreis en een verheldering van wat ik normaal gesproken eet. Ik had moeite met het geestelijk aspect dat ik geen honger had maar ik dacht toch echt dat ik het moest hebben gezien de in mijn ogen in vergelijking met wat ik had weinige hoeveelheid. Bijzonder hoeveel je lijf aan kan tijdens de sportprestaties.

  Wat zijn je resultaten?
  Start Sportvastenkuur 87 kg en 103 cm | einde kuur 83,4 kg en 99 cm | januari: 79 kg en 92 cm | februari 2017 76 kg en 91,5 cm. Ik ben gewoon 11 kg kwijt! Mijn oude kleding past niet meer, ik draag nu 2 maten kleiner!

  Lees hier haar dagboek tijdens de kuur.

  Meer informatie
  Bekijk hier meer informatie over Sportvasten of mail ons via patricia@ftpt.nl.

 • Christine voor het Sportvasten

  Christine na het Sportvasten

  Christine voor en na Sportvasten

  Christine voor en na Sportvasten