Fabian Touw: Zo ben ik groot geworden

 • Als eigenaar van een sportschool en personal coach moedigt Fabian Touw (Rotterdam, 1980) mensen aan om fysiek en mentaal uit hun comfortzone te komen. Inspiratiebron daarvoor? Zijn eigen leven. “Met pijn kun je ver komen. Alleen: je moet er wat mee doen.”

  Vijftien jaar is hij als hij voor het eerst tussen de bodybuilders staat. Een stille, slungelige jongen. Heel anders dan de mannetjesputters die voor de sportschoolspiegel in mini-shirtjes hun spierbundels staan te bewonderen. Hij verbergt zijn biceps liever onder een trui met lange mouwen.

  Hij voelt zich niet belangrijk en is het liefst onzichtbaar. Mensen walsen over hem heen.
  Zijn vader heeft hem als kleuter in de steek gelaten en is teruggekeerd naar Suriname. Zijn moeder staat er alleen voor. Praten over gevoelens? Dat heeft hij nooit geleerd.

  De emoties stollen. En in de puberteit barst de bom. De aanvankelijk zo stille jongen wordt een vechtersbaas met een ultiem kort lontje. In het klaslokaal vliegen de tafels en stoelen door de lucht. Als hij daar al verschijnt.

  Mooie sportschoenen? Die kun je ook stelen, ontdekt hij. En het scheelt niet veel of hij begint een carrière als drugsdealer. De sportschool wordt een reddingsboei. “Ik heb er discipline door geleerd. En doorzettingsvermogen.”

  Interview
  Beluister hier het interview
  Fabian is elke maand te horen bij Middag aan de Maas als hun eigen Personal Trainer. Deze keer is hij thuis geïnterviewd voor het programma ‘Zo ben ik groot geworden’ met Ingrid Smits. Luister hier naar de audioverhalen van personal coach Fabian Touw, die vorig jaar ook te zien was in het afvalprogramma Obese met Wendy van Dijk.

  Meer informatie?
  patricia@ftpt.nl

 • Fabian Touw baby Personal trainer Rotterdam 1980 (4) 1980 (5)