Hormoonfactor Rotterdam

 • Hormonen & interne systeem in balans bij FTPT te Rotterdam

  Hormoonfactor wat is dat?

  Jij wilt je weer energiek voelen en gezond zijn met een passend gewicht! Je leeft bijvoorbeeld al gezond, maar hebt nog steeds klachten?

  Veel van onze ziektes en lichamelijke klachten en/of problemen komen voort uit het feit dat je energiesysteem, je darmen EN hormonen uit balans zijn. En dit geldt voor zowel mannen als voor vrouwen. Overgewicht, ondergewicht en allerlei vage mentale en lichamelijke klachten hebben alles te maken met een disbalans in ons interne systeem. Ons interne systeem, waaronder hormonen zijn verantwoordelijk voor heel veel processen in je lichaam. Ze hebben invloed op ons gewicht, stofwisseling, zenuwstelsel, libido, verouderingsproces, immuunsysteem, kortom onze totale gezondheid. Jouw interne huishouding kan onder andere uit balans raken door verkeerde voeding, medicatie, verouderingsproces, stress, beweging en leefstijl.

  Een goede interne balans zorgt voor een goed en gezond functionerend lichaam. Wil jij nou wel eens van die klachten af of je andere persoonlijke doelen behalen? Dan help ik jou hier graag bij.

  Wat kun je verwachten en wat zijn de kosten?

  Vooraf
  Voordat je voor het eerste consult komt, stuur ik je een uitgebreide intakelijst toe. In de intakelijst staan vragen over je heden en verleden. Er staan vragen in over je medische achtergrond, gezondheid, voedingspatroon, stress, beweging, motivatie, symptomen en doelstelling. Deze lijst stuur je voordat het consult plaatsvindt retour (minimaal 4 dagen voor het consult).

  Weekdagboek
  Onderdeel van deze intake is dat je bijhoud wat je eet, drinkt, wanneer je ontspant, beweegt en op welke momenten je dit doet. Graag minimaal 5 dagen bijhouden (wees eerlijk, houd je zelf niet voor de gek en ga juist op die dagen niet extra gezond eten, als je dat normaal ook niet doet ;).

  De hormoonfactor van Ralph Moorman
  Ook adviseer ik je om het boek ‘De hormoonfactor’ te lezen. Heel interessant boek om van te voren al te lezen over het effect dat hormonen op je lichaam hebben. Deze kan je bij mij bestellen.

  Uitgebreid consult 1,5 uur
  In dit eerste gesprek bespreken wij je intakelijst om te achterhalen waar de disbalans zit en wat we eraan kunnen doen. Ik kijk naar je huidige leefstijlpatroon en we gaan samen je doelen bepalen. Als je op locatie komt, kan ik je op verzoek ook wegen en opmeten, mits dit gewenst is (belangrijkste: geen focus op cijfers, maar op je eigen doelen, maar soms is het prettig om ook op dit gebied een startpunt te hebben).

  Advies
  Na dit gesprek volgt er een persoonlijk advies, volledig afgestemd op jouw situatie en doelen. Deze ontvang je per mail. Wat kun je verwachten? Een advies over voeding, beweging, ontspanning, alternatieven voor huidige producten en eventueel supplementen. Je mag naar aanleiding hiervan nog vragen stellen. Vind je het lastig om de juiste keuzes in de supermarkt te maken? Dan vind je het boek ‘de boodschappencoach’ wellicht interessant.

  1e vervolg consult na 4 weken max 1 uur
  Uit ervaring blijkt dat één advies niet voldoende is om je gedrag en leven aan te passen. Je hebt hier hulp en coaching bij nodig (vergeet niet, dat je jaren doet wat je al doet en dat het maanden kost om dit patroon te doorbreken. Gedragsverandering is het moeilijkste dat er is, iemand die je hierbij helpt en steunt is daarom zeer aan te raden). We plannen daarom gelijk een vervolgconsult in na 4 weken. We bespreken dan hoe het gaat, hoe je dagen er nu uitzien, wat wel of niet goed werkt of voelt. Belangrijk is dat je, vooraf aan dit consult, ook weer minimaal 5 dagen voeding en drinken bijhoudt. We nemen dit uitgebreid door, we bespreken het vervolgtraject en stellen nieuwe doelen.

  2e vervolg kort consult na 4 weken max 30 minuten
  Afhankelijk van je doelen, je eigen motivatie en kennis kunnen 3 afspraken voldoende zijn. We plannen daarom nog een kort consult in na 4 weken. We nemen dan ook de situatie door, maar met name de knelpunten, we bepalen weer nieuwe doelen en bekijken of je bewuste proces inmiddels overgegaan is in een onbewust proces, zodat het echt een nieuwe lifestyle van je geworden is.

  Uiteraard is het per persoon verschillend, dus mocht je meer begeleiding nodig hebben (dit weten we vaak na het 2e vervolg consult), dan plannen we nog een vervolg consult in. Ik help je graag zolang dat nodig is.

  Weekschema begeleiding
  In de praktijk blijkt dat het voor sommigen toch prettig is om aan de hand te worden genomen. Ze vinden het fijn om elke week hun weekschema af te stemmen op het gegeven advies. Dit kan ook. Je stuurt dan elke week je eet/ontspanning/trainingsschema naar mij door en ik stuur per mail een advies waar je nog op kunt letten en waar je eea beter door kunt vervangen.

  Tarief balans basispakket 6 weken € 349,-

  1. Intakeformulieren
  2. 1e Consult 60/90 min. Uitgebreid gesprek om erachter te komen welke hormonale disbalansen er zijn.
  3. Uitgebreid Advies betreffende levensstijl, voeding, training, stressbeperking.
  4. 2e Vervolg consult 30/60 min.
  5. 24/7 ondersteuning via Whatsapp
  6. Weekschema begeleiding (6 weken).

  Consulten kunnen face2face bij ons in de studio, op eigen locatie (reiskosten € 21 ct km) of via Skype plaatsvinden.

  Tarief balans basispakket 10 weken € 499,- (meest gekozen)

  1. Intakeformulieren
  2. 1e Consult 60/90 min. Uitgebreid gesprek om erachter te komen welke hormonale disbalansen er zijn.
  3. Uitgebreid Advies betreffende levensstijl, voeding, training, stressbeperking.
  4. 2e Vervolg consult 30/60 min.
  5. 3e Vervolg consult 30/60 min.
  6. 24/7 ondersteuning via Whatsapp
  7. Weekschema begeleiding (10 weken).

  Dit pakket is uit te breiden met een supermarktsaffari, ik ga dan samen met jou booschappen doen in jouw eigen supermarkt. Kosten € 55,- (exclusief reiskosten). 

  Bovenstaande prijzen zijn inclusief 21% btw. Betaling gebeurt via een factuur of betaalverzoek (vooraf aan het consult), tenzij van te voren anders afgesproken.

  EMB Bloedtest
  Wil je het basispakket combineren met een uitgebreide bloedtest? Dan komt het tarief (voor 6 weken) op € 449 . Lees hier meer over de bloedtest.

  Verhinderd
  Ben je niet in de gelegenheid om te komen, dan het vriendelijk verzoek deze minimaal 24 uur van te voren te annuleren. Daarna worden de kosten van het consult voor 50% in rekening gebracht.

  Meer informatie
  Leefstijl consulten worden afgenomen door levensstijl coach Patricia. Ben jij geïnteresseerd of wil je meer informatie? Mail dan naar: patricia@ftpt.nl of volg haar persoonlijke adviezen via mijn instagrampage.

 •