Sportvasten Rotterdam

 • Sportvasten bij FTPT te Rotterdam

  Helaas, FTPT is gestopt!

  We gaan wel verder, maar zonder pand kijk voor sportvasten bij PB Lifestyle (voor voeding, bloedtest, sportvasten, krachtvasten, detox, hormonen in balans, lifestyle etc) feel free om een kijkje te nemen.

  Gezonde en glimlachende groet,
  Fabian & Patricia

   

  Maak in slechts 10 dagen de duurzame switch van suiker- naar vetverbranding en
  word blijvend slanker, fitter en vitaler!

  Make the switch
  Veel vet verliezen, een betere conditie, sneller herstellen en je ultrafit voelen door een Sportvastenkuur van slechts 10 dagen? Dat klinkt voor velen als ‘too good to be true’.

  Sportvasten Rotterdam Gem. afslankresultaat afbeeldingDe afgelopen jaren is uit de praktijk gebleken (en wetenschappelijk bewezen) dat deze resultaten toch echt gerealiseerd worden en dat Sportvasten een zeer krachtig instrument kan zijn voor zowel recreatieve- als prestatiesporters.

  Wat is Sportvasten?
  Sportvasten is een 10-daagse trainingsmethode waarbij de spieren de lever worden getraind in het verbruik van vet in plaats van suiker. Dit is dan ook de meest belangrijke verandering in het lichaam tijdens de kuur, want als vetverbrander hou je sport langer vol, voel je je fitter in het dagelijks leven, herstel je sneller en heb je minder suiker en koolhydraten nodig. Sportvasten is daarom de ideale methode voor mensen met een actieve levensstijl die door middel van sport resultaat willen behalen.

  De kuur bestaat uit

  • 3 afbouwdagen: We maken het lichaam klaar voor de feitelijke vastendagen.
  • 1-3 vastendagen: In deze dagen proberen we de switch te maken van suiker- naar vetverbranding.
  • 4 opbouwdagen: Het lichaam gaat weer wennen aan een normaal maar gezond eetpatroon.

  Om een goede switch te maken van suiker- naar vetverbranding wordt er tijdens de Sportvastenkuur elke dag tussen de 20 á 30 minuten op middelmatige tot redelijk hoge intensiteit gesport (puur cardio: hardlopen of fietsen).

  Sportvasten Rotterdam Gem Conditie resultaatVoor wie?
  Voor iedereen die fysiek en mentaal gezond en fit is, kan sportvasten. Je moet echter wel over voldoende fysieke conditie beschikken (op redelijk tot goed niveau moet je 30 minuten kunnen hardlopen of fietsen (level 10). Doe de geschiktheidstest hier.

  Denk je dat je nog niet actief of fit genoeg bent, maar wil je hier wel graag mee beginnen? Maak dan een afspraak om te bekijken hoe we eerst je levensstijl kunnen wijzigen met ons ‘prepare for the switch’ programma, zodat je ook een Sportvastenkuur kunt starten.

  Wat anderen zeggen

  • Angela Groothuizen: “Mijn grote vriend Borsato ziet er schandelijk gezond uit. Hij heeft een sportvastenkuur gedaan. Ja, je leest het goed; Sportvasten! Twee woorden waar je niet perse gelukkig van wordt en zeker niet in combinatie met elkaar, meer het is uiterst effectief. Borsato is slank en lijkt wel tien jaar jonger.”
  • Journalist Mensje Melchior: “Mijn lichaam lijkt tien jaar jonger. Alsof er een klein laagje vet is afgepeld en er een strakker en gespierder lijf onder vandaan is gekomen.”
  • Recreant Ate Bruinsma: “Ik voel me na het Sportvasten als herboren, ik bruis van de energie en heb veel meer rust in mijn kop. Suiker lust ik zelfs niet meer. Laatst kreeg ik een plak cake en ik vond het gewoonweg niet lekker.”
  • Raymond Chang: “Als ik niet was gaan Sportvasten, had ik nooit de afgelopen 2 koersen gewonnen.”
  • Trainer Belkin-wielerploeg: “Ik weet zeker dat dit over 5 jaar door iedereen wordt toegepast. Er zijn verschillende universiteiten die de methode van Verkaik hebben onderzocht en hebben bevestigd dat het werkt.”

  FTPT Sportvasten pakketten & Tarieven

  • 10 dagen vanaf € 249,95 voor leden & 3,5 week € 299,95
  • 10 dagen vanaf € 279,95 voor niet-leden & 3,5 week € 334,95
  • Duo pakketen voor leden vanaf € 227,95 & niet-leden € 244,95
  • Je kunt ook voor een 30 days Fit combinatie kiezen.

  *Vanaf? Pakketten worden op maat gemaakt, ieder persoon is anders en heeft andere begeleiding nodig, ook als er meerdere supplementen nodig zijn, kunnen de tarieven afwijken.

  Ervaringen FTPT sporters

  • Christine, 29 jaar: ik ben al 11 kilo kwijt.
  • Karel, 36 jaar: Mijn duurvermogen is echt verbeterd!

  Aanmelden
  Ja, ik ben enthousiast en wil weten of ik hiervoor geschikt ben! Vul dan deze test in.

  Media
  Bekijk hier ons interview bij Radio Rijnmond, programma Middag aan de Maas.

  Meer informatie
  Ben jij geïnteresseerd en wil je meer informatie? Mail ons dan via: patricia@ftpt.nl
  facebooktwitter

 • Sportvasten Rotterdam FTPT suiker naar vet afvallen

  Wat is Sportvasten? Bekijk de filmpjes.

Sportvasten Q&A

Sportvasten combineert sporten met zeer gezonde voeding en met speciaal ontwikkelde voedingssupplementen, waardoor het lichaam tijdens de kuur alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Er is een intakegesprek en conditietest voordat je start, zodat we zeker weten dat jij fit genoeg bent om met een sportkuur te beginnen. Tijdens dit proces word je ook begeleid door een coach. Na de kuur staat het lichaam in de vetverbrandingsstand, wat een positief effect heeft op je prestatie, conditie en afvalproces, juist ook na de kuur!
De kuur bestaat uit 3 afbouwdagen: We maken het lichaam klaar voor de feitelijke vastendagen. 3 vastendagen: In deze dagen proberen we de switch te maken van suiker- naar vetverbranding. En 4 opbouwdagen: Het lichaam gaat weer wennen aan een normaal maar gezond eetpatroon. Om een goede switch te maken van suiker- naar vetverbranding wordt er tijdens de Sportvastenkuur elke dag tussen de 20 á 30 minuten op middelmatig tot redelijk hoge intensiteit gesport (puur cardio: hardlopen of fietsen), dit betekend binnen je hartslagzones die je via je persoonlijke protocol hebt ontvangen. Hier staat ook precies wat je mag eten en welke supplementen je wanneer in moet nemen. Daarnaast is het van belang voldoende rust te nemen, met name tijdens en rond de vastendagen.
Nee, het is geen (crash) dieet, het is een trainingsmethode, een kickstart om je lichaam wakker te schudden. Sportvasten combineert sporten met zeer gezonde voeding en speciaal ontwikkelde voedingssupplementen, waardoor het lichaam tijdens de kuur alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijg, ook tijdens de sapdagen, daarom is het echter wel alleen geschikt voor fitte mensen. Het is juist op een gezonde manier je lichaam een extra zet geven om weer in beweging te komen, die vetverbranding weer op gang te brengen en om fitter te worden, dit onder begeleiding van een coach.
Standaard pakket: Complete vastenpakket voor 10 dagen, inclusief uitgebreide intake, met fitheidstest en 1x training in de studio (30 min. Bij FTPT) inclusief meting, advies Coach, alle bijbehorende supplementen en bijhouden standen: a. € 249,95 voor leden, b. € 274,95 niet leden c. € 219,95 voor een duo (prijs pp). Uitgebreid pakket: Complete vastenpakket voor 10 dagen, inclusief uitgebreide intake, met fitheidstest en 1x training in de studio bij FTPT tijdens de vastenperiode inclusief meting, advies Coach, bijhouden standen, alle bijbehorende supplementen. Vervolgens 2 weken na begeleiding dmv 2 x training in de sportstudio (2x 30 min.) en advies Coach omtrent voeding en supplementen. a. € 284,95 leden b. € 324,95 voor niet leden c. € 259,95 voor een duo (prijs pp). Hiernaast kunt u ook kiezen voor een combinatie met ons 30 days fit pakket. Mocht je meer supplementen of advies nodig hebben, wordt er in overleg een tarief afgesproken.
Complete vastenpakket voor 10 dagen met supplementen (4 verschillende) en plasteststrips. Een uitgebreide intake, met fitheidstest en meting. Een op jou afgestemd 10 dagen voedingsschema, rekening houdend met geslacht, kg, harslagmeting etc. 1x training in de studio bij FTPT tijdens de vastenperiode (vastendag 2) inclusief meting. Advies Coach. Toegang tot een mobiele app, waarmee je standen en eventuele eigen blog bij kunt houden. Na deze 10 dagen krijg je 2 weken na begeleiding dmv 1x training in de sportstudio (50 min.), en advies coach omtrent voeding en supplementen.
Complete vastenpakket voor 10 dagen met supplementen (4 verschillende) en plasteststrips. Een uitgebreide intake, met fitheidstest en meting. Een op jou afgestemd 10 dagen voedingsschema, rekening houdend met geslacht, kg, harslagmeting etc. 1x training in de studio bij FTPT tijdens de vastenperiode (vastendag 2) inclusief meting. Advies Coach. Toegang tot een mobiele app, waarmee je standen en eventuele eigen blog bij kunt houden.
Bij sportvasten vind er een veel grotere trainingsprikkel plaats om het lichaam een metabole switch te laten maken van suiker- naar vetverbranding. Staat het lichaam eenmaal in de vetverbrandingsstand, dan zal het sporten leiden tot veel meer vetverbruik en valt men harder af met dezelfde inspanning.
Het is onverstandig zonder begeleiding de sportvasten kuur te doen. Het sportvasten protocol wordt op basis van een persoonlijke bloedtest bij aanvang en urinetesten gedurende de kuur zelf bijgesteld. Gebeurt dit niet dan kunt je toch in de spaarstand terecht komen en kan de metabole switch uitblijven. De voedingssupplementen helpen bij de metabole switch, de vetverbranding, het wegnemen van hongergevoelens en het beschermen van het lichaam tegen eiwitafbraak (waaronder spierafbraak).
Als je meer dan 3 dagen gaat vasten, loopt je het risico op de spaarstand en afbraak van vitale eiwitten in de spieren, de lever en de organen. Het is dus onverstandig 6 dagen te vasten. Vasten gedurende 3 dagen is voldoende.
Als je eenmaal een keer een sportvasten kuur hebt gedaan, ben je getraind in, en gewend aan Sportvasten. Doe je de Sportvastenkuur voor de eerste keer dan is het wenselijk om vrij te kunnen nemen, of rustiger aan te kunnen doen, als dat nodig is. Het is niet zo dat je niet kunt werken of dat je de hele dag op bed moet liggen, in tegendeel, je kunt prima functioneren. Het is echter niet verstandig om tijdens de Sportvastenkuur een gesprek met de notaris te plannen of autoritten van honderden kilometers te gaan maken.
Nee, sportvasten zonder specifieke supplementen is roofbouw plegen op uw lichaam. Je lichaam heeft deze voedingsstoffen nodig.
Nee, de supplementen uit de kuur bevatten geen dierlijke eiwitten, het voedingsprotocol kan makkelijk opgesteld worden zonder dierlijke eiwitten. De kuur is dus ook prima te volgen voor vegetariërs.
Sportvasten is een manier om de bloeddruk te reguleren. Bloeddruk is een momentopname, meet daarom bij een verhoogde bloeddruk drie keer achter elkaar en neem hiervan het gemiddelde. Is de bloeddruk dan nog te hoog, meet dan 's morgens opnieuw of ga even bij de huisarts langs voor een bloeddruk meting. Een bloeddruk van 120/80 is normaal, voor ouderen is dit 140/90. Bij een systolische (boven)druk > 140 en/of een diastolische (onder)druk > 95 vraag de arts om toestemming voor het volgen van de sportvastenkuur. Indien je bloeddruk verlagende medicatie gebruikt dient je arts altijd toestemming te geven voor je start met Sportvasten. Wij zullen je in dat geval een document voor de behandelend arts toesturen.