Zwangerschapskilo’s binnen 9 maanden kwijt

 • Zwangerschapskilo’s binnen 9 maanden kwijt

  Zwanger zijn, zwangerschapskilo’s, bevallen, hormonen, uit balans en dan?
  De ene heeft er meer moeite mee dan de ander. Het veranderen van je lichaam tijdens de zwangerschap, dat is wat we over het algemeen nog redelijk kunnen ‘accepteren’, maar daarna! We willen het liefst dat het er zo snel mogelijk vanaf gaat, want dat kunnen die topmodellen toch ook? Binnen 3 maanden weer topfit en slank zijn. Maar hoe realistisch EN gezond is dat? Je hebt tijdens een zwangerschap en bevalling al zoveel van je lichaam gevraagd, geef het eerst de tijd om te herstellen en de nieuwe balans te vinden op haar eigen manier. Patricia heeft hier minimaal 4 maanden voor genomen (rust en genieten van het nieuwe leven). Daarna ben ik aan de slag gegaan om mijn lichaam op een gezonde manier weer fit en in balans te krijgen.

  Patricia hoe zag jouw proces eruit? Hoe ben jij in balans gekomen en weer fit geworden?

  1. Hormonen in balans brengen, disbalans remt het behalen van je doelen af. Het is dus belangrijk om zo goed mogelijk in balans te zijn. En juist tijdens en na je zwangerschap raken veel hormonen uit balans. Pak deze goed aan, alvorens je overgaat tot andere acties. klik hier voor meer info.
  2. 6 weken na mijn bevalling, gestart met simpele bekkenspier oefeningen en fietsen (spinning).
  3. Na 4 maanden gestart met de Sportvastenkuur om de switch te maken van suiker naar vetverbranding.
  4. Na deze kuur mijn hittrainingen en intervalttrainingen weer opgepakt.
  5. Introduceren 1x in de week een groente sapdag (meer groente dan fruit en altijd vet toevoegen).
  6. Hormoonfactorlifestyle gehanteerd: oa voldoende slaap, ontspanning/meditatie, producten voor huid/haar/tanden etc. die uit de natuur komen (niet uit de fabriek), zo clean/onbewerkt/natuurlijk en gevarieerd mogelijk eten, vooral veel (groene) groente, meer zaden/pitten/noten, geen/minder normaal brood en geen koemelk (koemelk is gemaakt om een kalf te laten groeien tot een koe, dus niet voor de mens!). Betere vetten en goede (langzame) koolhydraten.
  7. Detox (systeem ontgiften): detoxkuur, klik hier voor meer info.
  8. 16 uur vasten (20 uur laatste maaltijd? Dan om 12 uur de volgende dag de eerste maaltijd nuttigen), minstens 3x per week (intermitting fasting).
  9. Minimaal 3 uur tussen je eten laten zitten, darmen zoveel mogelijk rust geven en goed de kans geven om te verteren.
  10. Nuchter trainen (in combi met intermitting fasting), zo help je je systeem van suiker- in de vetverbrandingstand te komen.
  11. 2 tot 3 x in de week volledig vegan.
  12. 80/20 regel, 80 = gezond volgens advies en 20 = ongezond.
  13. Vanaf heden goede balans: hanteer ik bovenstaande nog steeds (sportvasten 1x per jaar, detoxkuur ook 1x per jaar).

  Van 35% vet naar 29% vet, van 89 naar 79 buikcentimeter

  Haar doel is zeker behaald, ze wilde graag weer op haar oude gewicht komen en dat is gelukt. Dit heeft ze 2,5 jaar na haar bevalling ook goed vast weten te houden door middel van haar nieuwe levenstijl wat haar heel goed bevalt. Heerlijk dat je lichaam zo in balans is.

  Meer informatie
  Ben jij geïnteresseerd of wil je meer informatie? Mail mij dan via: patricia@ftpt.nl of kijk voor meer informatie en tarieven hier.
  facebook

 •